2014. november 16., vasárnap

Őszi horgászat


Pécstől nem messzi görcsönyi horgásztó partján töltöttük a múlt vasárnap délelőttöt. A fiúk kényelmesen kipakolták a horgászathoz szükséges felszerelést. Ez fontos rituálé az egész napos kikapcsolódáshoz. Ilyenkor béke száll a horgászok lelkére, ahogy lustán nézik az úszóikat. 

Addig mi lányok felfedezzük a tópartot. Mindig így zajlanak ezek a közös családi pecázások. Ez alkalommal, kétszer is körbe jártuk a vízpartot, mert ilyen csodás őszi látványban ritkán van részünk. Itt megjegyzem a lányom néha ennél többször is, hogy el ne "unja" magát. 



Nézzétek, mintha egy festmény elevenedne meg előttünk ezeken a képeken. 




Teljesen felfrissültünk a séta alkalmával. Az őszi színes levelek kavalkádja a sápadt nap fényében csodálatos érzést kelt. 



A napfény ahogy átszűrődik a fák megsárgult levelei között, fotósok álma lehet.

A szél táncoltatja a leveleket búcsúzóul. 

Ilyenkor szeretem az őszt. Nyugodt természet közeli környezetben. Az otthon hagyott rutinok után igazi feltöltődés. A tópartot körülvevő erdei ösvényeken és úttalan utakon sétálni felüdülés. 





Most már beszéljenek helyettem a képek, melyeket amatőr kezem készített. 



Őszi termések


A legkisebb vadállat amivel összetalálkoztunk:


A legnagyobbaknak csak a nyomait láttuk a vadcsapáson, ahol inni jártak:



A türelem halat terem. Mire visszaértünk az első tó körüli sétánkból nagy fiam ezzel fogadott minket. A fotózásra és a visszaeresztésre értünk oda.

6,40 kg-os tükör ponty a nap fogása











Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése