2014. április 3., csütörtök

Azok a lila levendulák

Azt mondtam, vagyis írtam, hogy megosztom veletek az inspirációimat. Hát legyen. 


Az első a levendulák. Imádom őket, most kaptam végre a kertembe pár tövet, úgyhogy teljes lesz a skála, bár még egy levendula mintás órát szeretnék beszerezni... 

Ahogy lengedeznek a szélben és száll az illatuk, hát az semmihez sem fogható. Van egy ismerősöm akinek az ismerőse levendulával foglalkozik. Szóval termeszti és különböző termékeket állítanak elő belőle. Ha eljutok hozzájuk akkor rengeteg  képet készítek és ide is feltöltöm, de szeretném megvárni amíg virágoznak. Most áprilisba még csak a hajtásokkal találkoznék.
Rengeteg inspiráló kép található különböző levendulával foglalkozó oldalakon, így máris magam elé tudom képzelni, ahogy főszereplőm a levendula mezőket rója. 
A fotó forrása: Google

Próbáltam minél több mindent összeszedni a levenduláról. Hogyan termesztik, "szüretelik", miket készítenek belőle. A legjobbak a levendulás sütemények és a limonádé. 
De valami nagyon különlegeset is szeretnék nektek bemutatni. Kedves sógorom és sógornőm mézeskalácsokat gyártanak. Persze, hogy nem maradhat ki a levendulás sem közülük. Párat megosztok veletek is. 

Itt további mézeskalács tippeket láthatok minden kategóriában.   http://www.kemencesmezeskalacs.hu




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése