2014. április 26., szombat

Könyvajánló 1

Még friss az élmény, ezért gyorsan billentyűzetet kell ragadnom. 
A könyvtárból kölcsönzött könyvek között bukkantam erre a kincsre: Monika Peetz Keddi nők című könyvére. 
.

Az első pár oldal után tudtam, hogy jó választás volt. Dél-Franciaországot mutatja be egy zarándokútvonal bejárásával. Öt különböző életkorú nő nekivág vezeklésből és hogy válaszokat kapjanak, amiről kiderül, hogy inkább csak a kérdések száma növekedik.

PEETZ, Monika : En route pour Compostelle

Ami azonnal elnyerte a tetszésemet, ahogy észrevétlenül mutatja be a könyv lapjain keresztül Dél-Franciaország sajátos színvilágát, a hajnali neszezést, a természet illatát ahogy a keddesek a szelíd dombokon át erdőn-mezőn keresztül, szőlő és olajfa ligetek között eljutnak a Pireneusokig. 

Le Luberon, Provence

Az El Camino (Szent Jakab) zarándokút egész Európát behálózza, a legkeletibb kiindulópontja pont Budapest ami egészen Spanyolországig viszi az elhivatott zarándokot és a Szent Jakab kagyló mutatja az utat. 

Szeretnék megosztani veletek egy Szent Jakabról elnevezett ételt. 

Szent Jakab kagyló vajas morzsával grillezve:
Hozzávalók: 20 db kagyló, 1 ek. étolaj, 3 dkg vaj, 10 dkg zsemlemorzsa, vagy apróra vágott zsemle, 1 ek. petrezselyem, 2 csipet só, 1 gerezd fokhagyma.
Elkészítés: A kagylóhúst amit már kivettünk a héjából és eltávolítottuk róla a barna hártyát kevés olajon mindkét oldalát 1,5 percig sütjük. Visszatesszük a kagylóba és sózzuk meg. A zsemlemorzsát elkeverjük a petrezselyemmel, a lereszelt fokhagymával és a vajjal. Ezt elosszuk a kagylókon és 200 fokon 5 percig grillezzük. 
Ez az adag két főre elegendő. A könyv elolvasása után szeretném elkészíteni én is. 

Szent Jakab kagyló vajas morzsával grillezve

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése